karoly kurtoskalacs home page karoly kurtoskalacs marca page karoly kurtoskalacs galerie photo page karoly kurtoskalacs locatii page karoly kurtoskalacs franciza page karoly kurtoskalacs contact page

Reteta Kurtos Kalacs:
Aceasta prajitura unica prin forma, aroma si mod de preparare este o specialitate a bucatariei transilvanene. Aparatul traditional de preparat kurtos consta dintr-o rola de lemn cu diametrul de 10 cm si lungimea de 40 cm, in jurul careia se infasoara fasii de aluat groase cat degetul.
Suprafata exterioara a aluatului se unge inainte de coacere cu o glazura din miere si galbenus de ou, zahar sau zahar + nuci/migdale.
Se coace prajitura la carbuni intorcand din cand in cand rola cu mana.
Deasemenea prajitura poate fi coapta in cuptor.
Pentru aceasta se infasoara fasiile inguste de aluat pe niste tevi metalice (initial se foloseau stiuleti de porumb fara boabe) si se coc pe gratar de carbuni.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- drojdie proaspata
- lapte
- faina
- oua
- galbenusuri de oua
- zahar pudra
- unt
Pentru uns:
- unt
- oua
- nuci pentru presarat
- zahar pudra pentru presarat

Mod de preparare:
Se framanta toate ingredientele pana devine un aluat tare si se lasa la odihnit o ora.
Nucile se maruntesc cu cutitul. Se intinde aluatul, se taie fasii cu grosimea de 0,5 cm si se infasoara pe tevile de metal.
Se ung cu oul batut, se presara zahar pudra, nuci si se dau pt 15 minute in cuptorul preincalzit. Se servesc calde.
Date contact
Locatii
Restaurant Capra Neagra - Poiana Brasov
Hotel President - Mangalia
RomExpo - Bucuresti
Bld. Carol I , nr. 23 - Sinaia
Centru - Bran
Zona Cazino - Mamaia
Retete